
קניית שרת חדש ,החלפת שרת ,שדרוג שרת
קניית שרת HP DELL IBM
בניית שרת , קניית שרת חדש , החלפת שרת , שדרוג שרת
כיצד לבחור את החומרה הנכונה עבור השרת ?
כיצד לבחור את החומרה הנכונה עבור השרת
מה באמת קובע את דרישות החומרה עבור שרת? איזה מעבד אני צריך לבחור ? כמה זיכרון ? האם אני צריך בקר RAID חומרה ? איזה כוננים קשיחים כדאי לי לבחור ?
כדי לענות על כל זה אנחנו קודם כל להבין למה השרת הולך לשמש אותנו.
אם אנחנו הולכים להריץ על השרת אוסף של אפליקציות כבדות , נצטרך הרבה זיכרון RAM וככל הנראה יותר ממעבד אחד, CPU שהשרת יוכל לרוץ מהר ולא ייווצרו צוואר בקבוק בזרימת המידע.
אם אנחנו מארחים שרת אינטרנט, אז מהירות המעבד הוא פחות חשובה, אך נצטרך הרבה זיכרון.
חשוב לדעת לפני רכישת השרת את דרישות המינימום של מה שאתם צריכים להריץ על השרת ולא לקנות שרת ללא יעוץ ,שלאחר התקנתו , לא יספק את צרכיהם.
אנו באיי.פי מחשבים – נשלח טכנאי מחשבים לביצוע סקירה של המערכת הנוכחית שלכם
והמלצה של מה שיתאים לכם בדיוק לצרכי העסק .
מה ההבדל בין השרת לבין המחשב השולחני?
אז אתם אולי תוהים מה ההבדל בין השרת לבין המחשב שולחני חזק שפועל עם מעבד i7 של אינטל למשל ? ובכן, יש שני הבדלים עיקריים, היכולת של השרת לנצל זיכרון) ECC תיקון קודי שגיאה) ואת גודל הזיכרון שניתן להרכיב בשרת בנפחים גדולים , לעות מחשב PC סטנדרטי שמוגבל בנפח ההרחבה.
כמו כן השרת בדרך כלל מתוכנן לרוץ 24-7 תוך שימוש בכמויות גדולות של זיכרון RAM ורכיבים שתוכננו לעמוד בעומסים כבדים לאורך שנים.
מה זה RAID והאם אני צריך את זה על השרת שלי ?
RAID ( מערך יתיר של דיסקים) הוא קריטי בשרת. במקרה של תקלה בכונן הקשיח זה יכול לעלות מאות או אלפי דולרים כדי להחזיר את השרת חזרה למצבה הקודם, בשימוש עם בקר RAID החלפת כונן הדיסק הקשיח , יחסית פשוט והשרת חוזר למצבו הקודם בהשבתה מינימלית.
מערך האופטימלי ביותר עבור בקר RAID הוא לשרתים שעובדים בעומס גבוה מומלץ בקר 5 RAID
בקר בתצורה של RAID 1 הכולל מינימום של 2 דיסקים קשיחים – מומלץ בד"כ לעסקים קטנים
עם דרישות בסיסיות מהשרת , וע"י כך תמחור השרת מוזל יותר.
לפרטים נוספים ויעוץ פנו אלינו בטלפון : 077-4000179
לקבלת מידע נוסף ותאום פגישת ייעוץ ללא כל התחייבות, צלצלו:
077-4000179
צרו קשר
איי.פי מחשבים
- יהודה הלוי 45, ראשון לציון
- 077-4000179
- [email protected]